Hoppa till sidans innehåll

Om KIF Eagles


Klubben är hemmahörande i Örebro och man har i dagsläget ett damlag i Div1, ett utvecklingslag som spelar i Div2/utveklingsserien och ett juniorlag. 
Man har även ett U13 lag med tjejer som tränar och deltar i olika turneringar. 

Tjejerna i KIF Eagles spelar sina hemmamatcher och tränar i Åbyparken, Bista (mitt emot Net on Net). 

Klubben har funnits i Örebro sedan 1990, då klubben skapades av några basebollentusiaster. I början fanns bara ett basebollag, men ganska snart startades även ett softbollag.

Basebollaget lades efter ett tag ner och även om laget under några år återuppstått så finns idag ingen basebollverksamhet i klubben. 

Under 2008 gjorde både basebollaget och softbollaget sin bästa säsong någonsin, då basebollaget vann serien och spelade till sig en plats i elitserien samtidigt som softbollaget efter att under alla år ha legat i botten av seriesystemet lyckades att ta sig ända till semifinal mot Sverigemästarna Skövde.
Tyvärr var basebollaget tvunget att tacka nej till elitseriespel 2009 pga spelarbrist och detta ledde till att laget las ner, och inför säsongen 2010 så har även damlaget tvingats tacka nej till seriespel.
2011 ställde KIF Eagles åter igen upp med ett herrlag i seriespel där man gick vidare till kvalspel för elitserien. Men åter igen tvingade spelarbrist laget att tacka nej till seriespel nästa år vilket innebär att klubben inte lägre har någon herrverksamhet.

Efter att i några år enbart ha träningar så anordnade KIF Eagles damer 2011 och 2012 Örebro Summer Challenge, en softbollturnering. Detta har bidragit till att tjejerna återigen har ett lag och 2013 så kunde klubben ställa upp med ett lag i seriespel. Tjejerna valde att ta möjligheten att spela en halv serie och delta på samtliga turneringar, vilket innebar att man bara mötte varje lag en gång i serespel. Även säsongen 2014 spelade man halv serie och turneringar för att pressen på nya spelare inte skulle bli för stor.
2015 gick man in och spelade som en fullvärdig medlem av Div1 och under 2016 gör man sitt bästa resultat hittills efter nystaren med flera vinster i Div1, och en bronsmedalj i SIM. 
Klubben växer även på ungdomssidan och under 2016 deltar man med ett juniorlag i junior-SM som hålls i Skövde, och under 2017 tog klubbens juniorer en bronsmedalj i junior-SM. 

Klubben har även ett U13-lag med tjejer från ca 9år som tränar och deltar i olika turneringar. 

Uppdaterad: 21 FEB 2018 21:28 Skribent: Sanna Hermansson

Postadress:
Örebro Eagles SBK - Baseboll och Softboll
Sanna Hermansson, Hackvad Botåsen
71691 Fjugesta

Kontakt:
Tel: 0704544330, 0704283494
E-post: This is a mailto link