Hoppa till sidans innehåll

Två mycket spännande matcher i helgen!

2018-06-13 22:28
När Örebrotjejerna tog emot Leksand på hemmaplan i helgen blev det två mycket jämna rysarmatcher mot regerande svenska mästarna!
  • Uppdaterad: 2018-07-01 14:52

I första matchen använder lagen sina svenska pitchers och båda lagen bjöd på aggresivt offensivt spel med många bra slag. Det var en jämn match där lagen turades om att hålla ledningen, och i sista inningen hade Örebro chansen att avgöra matchen och slå hem den vinnande poängen. Men tyvärr gjorde Leksands rutinerade outfilder ett riktigt fin spel och tog lyra på slaget vilket resulterade i förlust med 15-16 för Örebro. Bland örebrospelarna utmärkte sig lagets amerikanska spelare Kasie Trezona med 4 base hits (ett slag som gör att man blir safe på första bas) var av 2 var dubbel hits (ett slag som göra att man kan kommer två baser i stället för en) och även 2 stulna baser.
Även Zac Frid och Noah Zimmermann gjorde ett riktigt bra jobb när det var dags att slå med 3 hits var. Alcie Easpelund och Anna Erlandsson stal även de 2 baser var.


Kasie Trezona slår

I andra matchen var matchbilden en helt annan då lagen i andra matchen får lov att använda utländska pitchers. Mycket färre slag, och en snabbare match. Matchen var dock precis lika tight och spännande som den första. Lagens båda amerikanska pitcher gjorde båda två ett bra jobb, och även om Örebros pitcher Samantha Robles var den starkare av de två så kunde Leksand utnyttja Örebros misstag och tidigt i matchen ta ledningen med en poäng och tredje inningen tar Leksand yttreligare en poäng. Örebro knaprar in och tar en poäng i femte inningen, och inför sista slagmannen har Örebro åter igen chansen att slå hem de avgörande poängen och vinna matchen. Och åter igen tar Leksand en lyra på slaget och bränner slagkvinnan. Matchen slutar med en 1-2 förlust.
Även i andra matchen imponerar Kasie Trezona offensivt med 2 hits var av en dubbel hit, och yttreligare en stulen bas. Rebecka Höglund och Zac Frid slår även de en varsin hit i matchen.
Defensivt imponerar Örebros amerikanska pitcher Samantha Robles med riktigt bra pitching, och lagets catcher Linnèa Sandahl gör två ruskigt bra matcher bakom catcherplattan.


Samantha Robles gör en imponerande insats från pitchercirkeln 

Två tråkiga förluster, men lagets coach Sanna Hermansson är trots det nöjd med lagets insats. ”Jämfört med förra året så är det en sådan enorm skillnad på spelarna” säger Sanna. ”Här visar vi att vi kan vara med och slåss om vinst, vi spelade jämnt med dem båda matcherna och det är bara en tidsfråga innan det börjar lossna på riktigt!”

Nästa match spelas i Sundsvall lördag den 30 juni där man möter Sundsvall som är ett oprövat kort då de är nya för i år i seriespel. Sundsvall som liksom Örebro ännu inte vunnit någon match i år lär i allra högsta grad vara taggade och sugna på att visa vad de går för och det kommer att bli två riktigt spännande matcher. 

fäjsbok (kopia)

kick off

KarslundsIFlogotyp
Länk till vår huvudförening 

 

Våra samarbetspartners 2018

Big Croft

Postadress:
Örebro Eagles SBK - Baseboll och Softboll
Sanna Hermansson, Hackvad Botåsen
71691 Fjugesta

Kontakt:
Tel: 070-45 44 330, 070-42 83 494
E-post: This is a mailto link