Hoppa till sidans innehåll

Säsongens första seger för Örebro Eagels!

2018-07-01 14:57
I helgens matcher mot Sundsvall blev det delad pott då Sundsvall och Örebro knep en seger var.
  • Uppdaterad: 2018-07-01 14:58

Örebrolaget som gjort en skakig inledning på säsongen har sett allt bättre ut med bland annat två otroligt jämna matcher mot regerande svenska mästarna Leksand  för två helger sedan, fick i helgen som gick äntligen utdelning i årets första vinst mot Sundsvall.

I första matchen började Örebro bra och det var en jämn, om än inte helt välspelad match, ungefär fram till halva matchen då Sundsvallstjejerna gjorde ett ryck och drog ifrån poängmässigt. Örebrospelarna gjorde lite för många misstag och Sundsvall var inte sena att utnyttja dem. Örebro borde ha kunnat svara upp, men tyvärr verkade tjejerna inte riktigt ha ordning på sin slagning och Sundsvall kunde avgå med segern. Siffrorna blev 6-16
Imponerade gjorde dock Örebros amerikanska spelare Kasie Trezona och Samantha Robles som båda slog riktigt bra under matchen, de slog bägge två tre hits av tre möjliga (dsv. de slog ett så bra slag att de kom ut på bas utan att bli brända varje gång de var upp för att slå). Kase slog två stycken double hits (ett slag som man hinner springa två baser på) och en trippelhit (ett slag man hinner tre baser på) och Samantha stod för matchens enda home run.

I andra matchen var matchbilden en helt annan, och Örebro kunde med hjälp av sin amerikanska pitcher Samantha Robles ta en stabil seger mot Sundsvallstjejerna som hade mycket svårt att slå på Samanthas hårda skruvade kast. Samanthas fenomenala pitching tillsammans med riktigt bra defensivt spel av resten av laget där bland annat Agens Björk utmärkte sig genom att ta en fantastik lyra gjorde att Sundsvall bara kunde ta en poäng under matchen. 
I den här matchen vakande äntligen Örebros slagning till liv och tjejerna visade prov på riktigt bra slagning där lagets amerikanska spelare Kasie och Sami fick sällskap av flera andra spelare som slog riktigt bra, bland annat Anna Erlandsson slog en trippelhit.
Matchen slutade 12-1 till Örebro.

Nu väntar ett returmöte mot svenska mästarna Leksand på bortaplan på lördag och sen en hemmamatch på Åbyparken i Örebro mot Söder på söndag.

fäjsbok (kopia)

kick off

KarslundsIFlogotyp
Länk till vår huvudförening 

 

Våra samarbetspartners 2018

Big Croft

Postadress:
Örebro Eagles SBK - Baseboll och Softboll
Sanna Hermansson, Hackvad Botåsen
71691 Fjugesta

Kontakt:
Tel: 070-45 44 330, 070-42 83 494
E-post: This is a mailto link