Hoppa till sidans innehåll

Ny efterlängtad plan för Örebro Eagles.

2018-05-15 13:56
Efter att i många år ha brottats med en plan som inte hållit måttet för nationell tävlingsverksamhet börjar nu på riktigt resan mot en ny godkänd plan.
  • Uppdaterad: 2018-05-15 13:56

Det är Örebro kommun som har beslutat att i flera steg uppgradera planen från det dåliga skick som planen har haft under de senaste åren, och första steget är en efterlängtad uppgradering till helgrusat infield.

Normalt sett så har en softbollplan grus på infield (innefältet där baserna man springer runt när man slagit) och gräs på outfield (den yttre delen av planen) men i Örebro har man i alla år fått nöja sig med gräs även på infield. Men i takt med att planen blivit äldre har även underlaget blivit sämre och sämre och nu var skicket så dåligt att man var tvungen att göra något åt det.

 
Till vänster en godkännd plan, till höger Åbyparken

”Att få ett helgrusat infield har varit en dröm i många år” säger Sanna Hermansson, ordförande i klubben. ”Alla andra klubbar i Sverige har helgrusat infield på sina planer, och vår plan var den i särklass sämsta anläggningen. Nu känns det så fantastiskt roligt att kommunen gör den här satsningen, och vi är otroligt tacksamma för detta!”

Klubben har en flerårsplan där man siktar på att sakta men säkert siktar på att uppgradera planen för att få en riktigt bra anläggning.
För något år sedan byggde man ”dugouts” (de bås där ”innelaget” sitter när det är deras tur att slå), backtoppen (skyddsnät bakom hemplattan) byttes i vinter och nu i sommar skitar klubben förutom att grusa infield även på att få upp fler skyddsstaket och en del andra förbättringar.

”Efter som att vi ser att klubbens verksamhet växer med både ungdomar och mer breddverksamhet så känns det viktigt att ha en plan för hur vi vill utveckla softbollplanen till att bli en fin och funktionell sportanläggning så att vi kan bedriva en säker och bra verksamhet” säger Sanna Hermansson.

Arbetet med att uppdatera planen med ett grusat infield börjar den här veckan, och det kommer att bli en kamp mot klockan att få planen spelbar inför hemmapremiären om bara två veckor!

fäjsbok (kopia)

kick off

KarslundsIFlogotyp
Länk till vår huvudförening 

 

Våra samarbetspartners 2018

Big Croft

Postadress:
Örebro Eagles SBK - Baseboll och Softboll
Sanna Hermansson, Hackvad Botåsen
71691 Fjugesta

Kontakt:
Tel: 070-45 44 330, 070-42 83 494
E-post: This is a mailto link