KIF Eagles juniorer klara för junior-SM i Skövde. - KIF Eagles Baseboll & SBK - Baseboll & SBF - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

KIF Eagles juniorer klara för junior-SM i Skövde.

2017-09-22 09:37
När junior-SM spelas i Skövde den 23-24:e september är det en rekordstor trupp som representerar örebroklubben.
  • Uppdaterad: 2017-09-23 14:06

”Det är jätterolig, vi har en trupp bestående av 16 spelare” säger Sanna Hermansson, coach för KIF Eagles juniorlag. ”Man är nio spelare på planen och förra året var vi beroende av att samarbeta med Karlskoga Bats för att få ihop nog många juniorer, men i år ser det verkligen riktigt bra ut med återväxten i klubben.”

Laget bestå av en stomme av lite äldre duktiga tjejer som har en bra matchrutin, och så har man kunnat fylla på med yngre spelare som i år är nog gamla för att vara med.

”Jag tror att vi har en bra chans att hävda oss i år ” säger Sanna, ”det kommer antagligen att vara ganska jämnt motstånd från alla lagen och det som kommer att avgöra är som vanligt pitchingen. Den som har mest stabila pitchers har en stor chans att vinna. Vår styrka i juniorsammanhang är vår svaghet när vi spelar Div1 i seniorserien, nämligen att vårt Div1-lag i år till största del bestått av juniorspelare. Och det gör ju att alla våra juniortjejer har fått mycket speltid mot bra motstånd i sommar.”

Örebrotjejerna kommer att möta fyra andra lag i helgen in en grundomgång där alla möter alla, de två bästa lagen går sen till SM-final på söndag eftermiddag. De andra lagen som är klara för Junior-SM är Skövde, Leksand, Söder och Enköping. 

fäjsbok (kopia)

kick off

KarslundsIFlogotyp
Länk till vår huvudförening 

 

Våra samarbetspartners 2017

Postadress:
Örebro Eagles SBK - Baseboll och Softboll
Sanna Hermansson, Hackvad Botåsen
71691 Fjugesta

Kontakt:
Tel: 070-45 44 330, 070-42 83 494
E-post: This is a mailto link