Fyra matcher med blandat resultat för Eaglestjejerna i helgen! - KIF Eagles Baseboll & SBK - Baseboll & SBF - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Fyra matcher med blandat resultat för Eaglestjejerna i helgen!

2018-05-21 21:34
I helgen som gått har tjejerna i Örebro Eagles Softbollklubb hunnit med att spela både Div1 matcher och årets första utvecklingsturnering.
  • Uppdaterad: 2018-05-21 21:34

I Div1 mötte man Enköping på bortaplan och det blev två klara förluster mot Enköping som ser väldigt starka ut inför årets säsong. 

Trots förlusterna fanns det ändå en hel del positiva saker att ta med från helgens möte. Första matchen startade skakigt och laget kom aldrig riktigt in i matchen. 

 I andra matchen laddade tjejerna om och kom in med en helt annan energi och även om Enköping vann även den matchen så var det en mycket mer välspelad och rolig match. 

Defensivt såg det bra ut för Örebros amerikanska short stop Kasie Trezona som slog 2 för 4 (hon fick alltså på bra slag som gjorde att hon kom ut på bas två gånger av fyra möjliga).

        
Kasie Trezona och Anna Erlandsson uppe och slår för Örebro Eagles 

På söndag åkte klubbens utvecklingslag bestående av klubbens juniorer samt U15-spelare till Skövde för att delta i årets första Div2 turnering. Den första av tre turneringar som spelas på respektive lags hemmaplan. 

I första matchen mot Skövde var klubbens fokus helt inriktat på att ge de yngsta spelarna så mycket speltid och möjligheter att få komma upp och slå så många gånger som möjligt, och även om Skövde tog segern i matchen så gjorde tjejerna ett fantastiskt jobb. 
I andra matchen mot Söder steppade spelarna upp ännu ett steg och spelade riktigt riktigt bra och tog årets första seger. 
För Hilda Samuelsson som för första gången fick uppdraget att pitcha en hel match såg det riktigt bra ut, hon gjorde ett mycket bra jobb och pitchade båda matcherna. Bakom hemplattan gjorde även vår unga catcher Agnes Björk ett bra jobb med stöttning av lagets mer rutinerade juniorcatcher Linnèa Sandahl som hoppade in och stängde sista matchen.

        
Hilda Samuelsson pitchar och Linnèa Sandahl catchar. 

"Jag är så stolt över hur bra våra unga tjejer i utvecklingslaget spelade i helgen" säger Sanna Hermansson som är coach för laget. "De visade prov på en kämparglöd som är helt fantastisk, och de har lärt sig så otroligt mycket sedan förra året så man förstår knappt att det är samma lag".

Nu närmast väntar hemmamatch mot Söder på lördag den 26:e på planen i Åbyparken.
Första match startar klockan 12:00 och det kan bli två riktigt jämna matcher!

fäjsbok (kopia)

kick off

KarslundsIFlogotyp
Länk till vår huvudförening 

 

Våra samarbetspartners 2017

Postadress:
Örebro Eagles SBK - Baseboll och Softboll
Sanna Hermansson, Hackvad Botåsen
71691 Fjugesta

Kontakt:
Tel: 070-45 44 330, 070-42 83 494
E-post: This is a mailto link