Hoppa till sidans innehåll

Fem örebrospelare blev nordiska juniormästare i softboll i helgen!

2018-06-17 17:02
När Svenska juniorlandslaget under Baltic Open i Skövde tog hem titeln som Nordiska juniormästare så var inte mindre än fem örebrospelare uttagna till truppen – Zac Frid, Alice Espelund, Anna Erlandsson, Agnes Björk och Linnéa Sandahl
  • Uppdaterad: 2018-07-01 14:54

Det svenska juniorlandslaget mötte både Danmarks och Norges seniorlandslag och Danmarks juniorlandslag under helgens turnering, och tjejerna gjorde en fantastisk helg där laget gick obesegrade genom hela turneringen och tog hem NM-guldet i turneringens sista match mot Danmarks juniortjejer.

Ett stort grattis till Nordiska juniormästarna och de fantastiska ledarna som under förbundskapten AnnaKarin Sloén Westling gör ett mycket bra jobb i juniorladslagsstaben!


Svenska juniorlandslaget 2018

”Jag är otroligt stolt över våra ungdomar” säger klubbens ordförande Sanna Hermansson. ”De har alla fem tagit en plats som nyckelspelare i klubbens seniorlag, och jag tycker att de allihop visat prov på bra spel under helgen. Att bli uttagna till juniorlandslaget och få möta internationellt motstånd är en viktig och rolig erfarenhet för dem, och jag är helt säker på att detta kommer att stärka dem som spelare.
Jag tror även att det här kommer att ge en härlig skjuts till klubbens övriga verksamhet där vi har många unga tjejer som kommer att bli otroligt taggade och inspirerade när de ser vilket bra jobb deras äldre kompisar gör”

Sveriges satsning på ett juniorlandslag i softboll är ett led i den ungdomssatsning som just nu genomförs inom svensk softboll och baseboll där det stenhårda arbetet för att ungdomsverksamheten ska växa börjar ge frukt.
I år är första året på flera år som Sverige har ett underlag för att ställa upp med ett juniorlandslag, och helgens turnering var verkligen ett styrkebesked från de svenska juniortjejerna! Svensk juniorsoftboll ser riktigt riktigt bra ut idag, och nu börjar resan mot att etablera Svensk juniorsoftboll på den internationella kartan.

Klubben hade även fler spelare som deltog under helgens turnering. Där var Marcus Sandqvist som tillsammans med herrlandslaget i softboll förbereder sig inför EM senare i sommar, och även Eagles två amerikanska spelare Kasei Trezona och Sami Robles som tillsammans med lagens andra amerikanskor och spelare från seniorlandslaget deltog med ett Allstarlag under turneringen.

 

fäjsbok (kopia)

kick off

KarslundsIFlogotyp
Länk till vår huvudförening 

 

Våra samarbetspartners 2018

Big Croft

Postadress:
Örebro Eagles SBK - Baseboll och Softboll
Sanna Hermansson, Hackvad Botåsen
71691 Fjugesta

Kontakt:
Tel: 070-45 44 330, 070-42 83 494
E-post: This is a mailto link