Hoppa till sidans innehåll

Två helt olika matchbilder i helgens softbollmatcher mellan Örebro och Sundsvall

02 AUG 2018 14:48
Helgens dubbelmöte mot Sundsvall blev en repris av förra mötet mellan lagen där Sundsvall tog segern i första matchen och Örebro den andra.
  • Skapad: 02 AUG 2018 14:48

I första matchen började Örebro trevande och Sundsvall kunde genast koppla greppet om matchen. Örebro som luftade två av sina unga pitchers i första matchen hade egentligen inte mycket att sätta emot rent defensivt. Med många walks gavs inte möjlighet att göra bränningar och Sundsvall utnyttjade varje misstag från Örebro.
Offensivt fick Örebrotjejerna inte till det heller – trots att man fick på många bra slag och laddade baserna med löpare i poängposition så lyckades Sundsvall stoppa Eagles offensiv varje gång. Matchen slutade 16-0 till Sundsvall. 


Kasie Trezona väntar på nästa pitch för att slå en hit

I andra matchen tillåter reglerna att lagen kan använda sig av en utländsk pitcher, och för Örebros amerikanska pitcher Samantha Robles var de unga tjejerna från Sundsvall ingen match. Under hela matchen lyckades Sundsvall bara slå en enda hit (ett slag som gör att man tar sig ut på bas). 
I den här matchen fick Örebro en helt annan fart på slagträna och laget fick till inte mindre än 14 hits. Sundsvall luftade alla sina tre pitchers i den här matchen, men Örebro hade fått upp farten och fortsatte slå och ta poäng genom hela matchen. Den matchen slutade 12-2 till Örebro.

 
Zac Frid stjäl andra bas 

”Jag är väldigt nöjd med vårt spel på ouitfield” säger lagets tränare. ”Vi tog många lyror, täckte upp bra hela tiden och fick framförallt in bollen snabbt till infield vilket resulterade i flera superfina spel och bränningar. Jag är även nöjd med slagningen. I första matchen fick vi inte riktigt utdelning på vårt offensiva arbete och spelarna kunde ha visat lite mer djäklar anamma. Men vi satte bollen i spel, något vi pratat mycket om, och sen gjorde tyvärr Sundsvallstjejerna ett bra jobb så att vi inte fick in några poäng trots löpare i poängposition. I andra matchen lossande det däremot rejält och det såg riktigt bra ut, och kan vi bara kunnat ta fram den energin till nästa helg så kommer vi nog att kunna spela två roliga matcher mot serieledande Enköping.”

 

Nästa match är på hemmaplan i Åbyparken mot serieledarna Enköping. Enköping har hittils bara förlorat en match i årets seriespel så det blir ett tuft motstånd för Örebrotjejerna i helgen. Matchen startar klockan 12:00


Länk till vår huvudförening 

 

Postadress:
Örebro Eagles SBK - Baseboll och Softboll
Sanna Hermansson, Hackvad Botåsen
71691 Fjugesta

Kontakt:
Tel: 0704544330, 0704283494
E-post: This is a mailto link