Hoppa till sidans innehåll

Rolig speldag i Söder för klubbens utvecklingslag i helgen!

24 JUL 2018 12:00
På söndag åkte en härlig blandning av spelare från Örebro till Stockholm för att delta i årets andra Div2-möte. Söder och Örebro som hade många spelare bortresta slog sina tupper ihop till ett lag – ”Seagels” – och spelade två matcher mot Skövde.
  • Skapad: 24 JUL 2018 12:00

Det blev delad pott där Skövde tog den första vinsten, och Örebro/Söder tog den andra vinsten.
Syftet med softbollens utvecklingsserie Div2 är att våra nya och unga spelare ska få chans att få speltid, och även att våra lite mer rutinerade spelare kan ha möjlighet att spela in sig på nya positioner.
Fokus under matcherna är lärande, utveckling och att ha roligt – och även om man självklart tävlar om att vinna så är det aldrig seger i matcherna som är det viktiga utan att tjejerna ska få chansen att spela matcher och få mer rutin.

”Det här är ett utmärkt tillfälle för oss att låta våra unga pitchers få speltid i en riktig matchsituation” säger tränare Sanna Hermansson. ”Att lära sig att pitcha (dvs att kasta in bollen som slagkvinnan ska slå) är riktigt svårt, och det tar många år att bli bra. Det är dessutom en helt annan sak att kasta på träning jämfört i en matchsituation, så det här är ett fantastisk tillfälle för oss att låta våra unga tjejer prova och lära sig. Även för våra unga tjejer som vi vill plocka upp från U13 till juniorspel är den här möjligheten att spela riktiga matcher med äldre tjejer där spelet går lite fortare guld värd.”

Samtidigt som Örebro, Söder och Skövde i ”Div2 Södra” spelade i Söder så möttes Enköping, Leksand och Sundsvall i ”Div2 Norra” i Enköping.  
Nästa tillfälle, som är årets sista Div2, kommer att spelas 19/8. Norra kommer att mötas i Sundsvall och Södra kommer att mötas i Örebro.

Skribent: Sanna Hermansson
Epost: This is a mailto link


Länk till vår huvudförening 

 

Postadress:
Örebro Eagles SBK - Baseboll och Softboll
Sanna Hermansson, Hackvad Botåsen
71691 Fjugesta

Kontakt:
Tel: 0704544330, 0704283494
E-post: This is a mailto link