Hoppa till sidans innehåll

Rolig hemmapremiär för KIF Eagles!

03 JUN 2017 22:29
Trots två förluster så var det nöjda tjejer som åkte hem från dagens matcher mot Söder.
  • Uppdaterad: 03 JUN 2017 22:39

I första matchen såg den defensiva delen inte alls bra ut, många misstag och en allänt seg stämning i laget visade sig snabbt på resultattavlan där Söder snabbt noterade för många poäng.  Trots detta saknades det inte helt ljusglimtar utan stundvis under korta stunder blixtrade tjejerna till och spelade riktigt bra. På den offensiva sidan såg det desto bättre ut med många spelare på bas och några goa poäng.
I andra matchen var matchbilden en helt annan. I de första inningarna visade tjejerna prov på riktigt bra spel med få insläppta poäng och matchen var jämn fram till 5:e inningen då Söder kunde dra ifrån trots bra både offensivt och defensivt spel av Eagles under hela matchen.

Match nr 1
Örebro: 111 XXX X - 3
Söder: 683 1XX X - 18 

Söder rivstartade matchen med två double hits (dvs ett slag där slagkvinnan kommer två baser) och kunde sedan fortsätta att utnyttja att Eagles inte alls verkade vara med i matchen. Defensivt gjorde man flera misstag som snabbt blev kostamma när Söder vaket avancerade en bas på varje miss hemmalaget gjorde. När det sen blev dags att gå upp och slå gjorde Eagles bra ifrån sig mot Söders stabila pitcher Margareta Ödman Eriksson och man tar sig ut på bas så att Caroline Kardeby kan slå hem den första poängen för Eagles med en fin hitt till right field. 
I nästa inning fortsätter Söder att ta poäng och Eagles har svårt att hitta något sätt att stoppa stockholmstjejerna.  I de två kommande inningarna går det dock bättre och bättre men det räcker inte riktigt till när Söder tagit så många poäng i början av matchen och de avgår med en seger med 18-3. 
Allt som allt visade laget upp en skakig defensiv under största delan av matchen, dock får man godkänt offensivt där Sanna Hermansson, Caroline Kardeby, Malin Karlsson och Tora Zimmerman står för var sin singel hit. 
Defensivt måste dock nämnas Agnes Björk som gjorde två fina bränningar på 1B, Malin Karlsson som plockade tre lyror och Tora Zimmerman som tog en lyra på sin första Div1-match.


Malin Karlsson plockar en av många lyror


Sanna Hermansson ute på bas. 

Match nr 2 
Örebro: 012 103 1 - 8
Söder: 112 073 6 - 20

I andra matchen var matchbilden en helt annan. I de första inningarna visade tjejerna prov på riktigt bra spel med få insläppta poäng och matchen var jämn ända fram till 5:e iningen då resultatet var 4-4. Matchen började med att Agnes Björk som catcher plockade upp en fin bunt och brände slagkvinnan innan hon han fram till 1B, och sedan kunde man ganska snabbt göra två bränningar till och bara släppa in en poäng. När det sen är dags för Eagles att slå så utnyttjar Eagles att Söder matchar en av sina unga lovande pitchers Vilja Landin och får ut löpare på bas men lyckas inte ta några poäng. Och så här fortsätter matchen fram till 5:e inningen då en kombination av bra slagning från Söder med hjälp av några errors från Eagles gör att Söder kan dra ifrån med hela 7 poäng och sen lyckas Eagles aldrig komma tillbaka även om det helat tiden ser helt ok ut defensivt. 
Alice Espelund fortsätter att storspela på shortstop med tre bränningar till 1B, en bränning till 3B och en lyra, Pitcher Åsa Stensrud är inblandad i flera bränningar och Agnes Björk gör ett fenomenalt jobb som catcher bakom plattan med bland annat genom att plocka upp två buntar och göra bränningen på 1B. Allt som allt är det en helt annan matchbild som Eaglestjejerna bjuder på i andra matchen. 
Offensivt noterar vi Malin Karlsson, Caroline Kardeby och Agnes Björk för en hitt var och Alice Espelund slog en dubbelhit. 


Alice Espelund bränner löparen på 2B 


Agnes Björk är safe på hemplattan 

Skribent: Sanna Hermansson
Epost: This is a mailto link


Länk till vår huvudförening 

 

Postadress:
Örebro Eagles SBK - Baseboll och Softboll
Sanna Hermansson, Hackvad Botåsen
71691 Fjugesta

Kontakt:
Tel: 0704544330, 0704283494
E-post: This is a mailto link