Hoppa till sidans innehåll

Örebro nära vinst mot serieledarna Enköping i helgens softbollmatcher

06 AUG 2018 10:59
I helgen tog Örebro Eagles emot serieledande Enköping för en double header på hemmaplan och inte helt oväntat fick vi se två matcher med helt olika matchbilder där Örebro var riktigt starka i andra matchen.
  • Skapad: 06 AUG 2018 10:59

Örebro hade en riktigt kämpig start där man inte alls fick ordning på pitchingen och man lämnade många walks. Enköping som var på tårna kunde snabbt dra ifrån med 15 poäng redan i 3:e inningen. Camilla Edoff som kom in som pitcher i slutet av matchen gjorde dock ett riktigt bra jobb och Enköping kunde inte dryga ut ledningen mer. Matchen slutade 3-18 till Enköping.

 

I andra matchen där lagen får använda utländska pitchers blev matchbilden inte helt oväntat en helt annan. Matchen var jämn och poänglös fram till fjärde inningen då Örebro tar matchens första poäng. Örebros pitcher Sami Robles gör en fenomenal match och Enköping har svårt att komma åt hennes pitchar, men Enköping kontrar i nästa inning genom att utnyttja misstag från örebrotjejerna som verkade få lite matchnerver.
I sista inningen ligger Örebro under med 3 poäng och trots att det ser riktigt lovande ut med löpare i poängposition så lyckas man bara få in en poäng och slutresultatet blir 2-4 till Enköping.

 

”I första matchen var det inget snack om saken” säger Örebros tränare. ”Vi fick inte till pitchingen och då ger vi bort så många poäng till motståndarna att vi inte har en chans att vara med och slåss. Att vara pitcher är den svåraste positionen på planen och det tar många år att bli bra, Enköping ligger utan tvekan före oss på den fronten.

I andra matchen använde båda lagen sina amerikanska pitchers och när vår pitching är lika bra som motståndarnas så ser vi att tjejerna kan vara med och konkurrera på ett helt annat sätt – det var helt öppet vem som skulle vinna matchen ända fram till sista kastet.
Det vi får ta med oss till nästa match är vårt offensiva spel. Vi hade inte mindre än åtta hits (ett slag som gör att man kommer ut på bas utan att kunna bli bränd) på deras amerikanska pitcher, och väl ute på bas gör tjejerna allt rätt.”

Nästa match blir på hemmaplan mot Skövde Saints. Skövde som trots ett generationsskifte i laget har gjort en riktigt bra säsong med bara två förluster så här långt kommer helt säkert att bjuda på riktigt bra motstånd när Örebro tar emot dom hemma i Åbyparken på söndag nästa helg klockan 12:00 


Länk till vår huvudförening 

 

Postadress:
Örebro Eagles SBK - Baseboll och Softboll
Sanna Hermansson, Hackvad Botåsen
71691 Fjugesta

Kontakt:
Tel: 0704544330, 0704283494
E-post: This is a mailto link