Hoppa till sidans innehåll

Fem örebrospelare uttagna till helgens juniorlandslagsläger i Softboll.

16 DEC 2018 17:07
När juniorlandslaget samlades på Bosön i helgen för årets sista juniorlandslagsträff var det inte mindre än fem spelare från Örebro på plats.
  • Uppdaterad: 16 DEC 2018 17:07

Det har varit en intensiv helg där förutom den ordinarie juniorlandslagsstaben även Svenska Baseboll och Softbollförbundets fystränare Magnus Pilegård deltog för att köra fystester och hjälpa tjejerna med deras träning. Utöver fys så har det varit mycket fokus på den mentala biten under helgen med personliga målsättningar, och även mycket softbollspecifika övningar.

Till helgens juniorlandslagsläger var alla Örebrospelare som var uttagna under sommarens turnering där Sverige blev nordiska mästare inbjudna. Förutom dom duktiga tjejerna som var en del av sommarens trupp som vann nordiska mästerskapet -  Anna Erlandsson, Linnèa Sandahl, Alice Espelund och Agnes Björk - så blev den här gången även Hilda Samuelsson uttagen till helgens samling.

"Jag blev så otroligt glad när jag fick beskedet" säger Hilda. "Jag har jobbat stenhårt för det här, och det känns så bra när mina ansträngningar syns".

Hilda har under året spelat flera olika positioner, och hon tränar stenhårt för att bemästra den kanske svåraste positionen på planen, nämligen som pitcher  (den som kastar in bollarna dom motståndaren ska slå på). Pitcherpositionen tar många år att lära sig och Hilda har specialträning tillsammans med lagets andra pitchers flera gånger i veckan utöver lagträningen.

"Hilda som är en av de yngsta spelarna i damlaget har haft en mycket bra utveckling under sommarens säsong och har verkligen jobbat sig till sin plats" säger lagets tränare Sanna Hermansson. "Hilda har haft ett tydligt mål, och vi har pratat mycket om vad som behövs för att ta det där extra klivet som behövs inför nästa år. Och hon har verkligen visat att hon är beredd att göra det som behövs. Jag är så otroligt stolt över alla våra juniorer som har utvecklats något enormt de här senaste åren, man kan knappt förstå vilken utveckling dom har haft. Varenda en av dom är fantastisk" 

 


Länk till vår huvudförening 

 

Postadress:
Örebro Eagles SBK - Baseboll och Softboll
Sanna Hermansson, Hackvad Botåsen
71691 Fjugesta

Kontakt:
Tel: 0704544330, 0704283494
E-post: This is a mailto link